Snoeiwerkzaamheden

De tuin is constant in beweging; uw bloemen, planten, bomen en heg groeien namelijk continu. Maar ook het wisselen van de seizoenen is van invloed op uw tuin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wat strenge vorst, extreme droogte of vervelend ongedierte met uw tuin kan doen. Bij veel van de beplanting in onze tuin is snoeien een vereiste, om zodoende de bloei van planten, struiken en bomen een impuls te geven. Snoeien kost echter veel tijd en bij veel begroeiing weet u misschien niet helemaal zeker in welke periode er het beste gesnoeid kan worden? Heeft u hierbij behoefte aan advies en hulp? Wij snoeien zowel particuliere tuinen als tuinen op bedrijfsgrond.

Waarom snoeien?

Bomen groeien snel waardoor er steeds meer schaduw in uw tuin komt en de boom er vaak slordig uitziet. Dat we dit voorkomen door te snoeien, dat weten we. Maar snoeien heeft meer waardevolle functies:

  1. stimuleren bloei- en vruchtvorming;
  2. creëren van meer ruimte en licht in de boom waardoor de boom zich beter kan ontwikkelen;
  3. het verwijderen van zieke, zwakke of afgestorven takken;
  4. de boom begeleiden in een vorm te groeien die past bij uw tuin en die de wortels goed kunnen dragen;
  5. langere levensduur van de boom.

Bomen snoeien zorgt voor een gezonde en krachtige boom, mits het snoeien natuurlijk op de juiste wijze gebeurt. Snoeit u bijvoorbeeld een Esdoorn in de winter, dan kan de boom hevig gaan ‘bloeden’ met nadelige gevolgen voor de bloei. Zorg dat uw boom een prachtige frisgroene sieraad in uw tuin blijft en geen doorn in het oog.

20180623_213721-snoeien

Wanneer snoeien?

Voor veel mensen is het snoeien van planten en bomen een bron van twijfel. Snoei ik op het juiste moment, is het afdoende wat ik doe óf snoei ik juist teveel weg? Vooral tuinen met een diverse vorm van begroeiing zorgen ervoor dat u in de war kunt raken. Wij adviseren u óók vrijblijvend over de perioden van het jaar waarin snoeien belangrijk is.

Wilt u meer informatie over het snoeien van bomen? Of wilt u uw bloemen en planten laten snoeien? Neem dan contact met ons op.

20180526_134251-haag